Anlägga trädgård i Stenungsund

Anlägga trädgård i Stenungsund

Hej och hallå!

Varje vinter brukar vi ta oss an minst ett inomhusprojekt och varje sommar ett utomhusprojekt. Vi bestämde för ett litet tag sedan att årets utomhusprojekt får bli att göra om på tomten och anlägga en fin trädgård.

Den har varit ganska eftersatt av de tidigare ägarna så vi har insett att vi behöver hjälp av någon firma som kan utföra grävarbeten och även anlägga ny gräsmatta. Ingen av oss har något väldigt stort intresse av växter och blommor så vi vill ha en lättskött trädgård, men samtidigt också en välkomnande och härlig atmosfär.

Sedan vi flyttade till vårt hus här i Stenungsund så har vi inte lagt så mycket tid på att fixa fint utomhus utan förra sommaren blev det mest vanligt underhåll med gräsklippning och så. Men nu har vi tittat på olika trädgårdsprojekt och fått en hel massa inspiration och det gör ju väldigt stor skillnad att lägga lite extra kärlek på sin trädgård.

Vi kommer ta hjälp med grävarbeten för att jämna till marken och även för att plantera ett par träd. Sedan kommer vi köpa gräsmatta på rulle, såna där praktiska som de rullar ut och pussla ihop så att man direkt får en fin gräsmatta och inte behöver ha det tålamodet som behövs när sår från grunden.

Det vi också ska ha är en stengång där de ska få hjälpa oss med plattsättning, vi har redan hittat jättefin sten som vi ska ha. Vi kommer nog inte att ha några rabatter utan istället ha nåra stora krukor med blommor i, de får väl bli mitt projekt att ordna. För egentligen är det här trädgårdsprojektet inte så mycket för oss att göra själva utan vi får med det här anlita en trädgårdsservice som hjälper oss, men vi ser fram emot att bjuda hem våra vänner på en mysig trädgårdsfest när allting är klart.

Nu önskar jag er en riktigt trevlig helg så hörs vi snart igen!


Kommentarer är stängda.